Фото: Міністерство оборони України / facebook.com

Одна з прифронтових областей отримала понад 146 млн грн на будівництво фортифікацій

Уряд додатково виділив 146 мільйонів гривень задля будівництва фортифікацій у Запорізькій області. Кошти виділено з резервного фонду державного бюджету Міністерства оборони.

Як повідомляє постійний представник Кабінету міністрів у Верховній Раді Тарас Мельничук, уряд вніс зміни до низки розпоряджень стосовно резервного фонду державного бюджету.

"Перерозподілено кошти, видані рішеннями уряду з резервного фонду державного бюджету Міноборони, Івано-Франківської, Черкаської та Миколаївської обласних військових адміністрацій в обсязі 146 мільйонів 930 859 тисяч гривень", — написав він.

За словами Мельничука, ці кошти спрямують для будівництва військових інженерно-технічних і фортифікаційних споруд, фортифікаційного обладнання оборонних рубежів, улаштування системи невибухових загороджень у Запорізькій області.

Раніше, а саме 30 липня, президент Володимир Зеленський здійснив робочу поїздку у Волинську область. Там очільник держави провів координаційну нараду щодо безпекової ситуації та захисту кордону. Під час наради голова Держприкордонслужби Сергій Дейнека доповів про захист кордону, зокрема про кількість залучених воїнів, їхні спроможності та озброєння.

Також Зеленський побував на будівництві одного з опорних пунктів у Волинській області. Він оглянув облаштування траншей, вогневих споруд і позицій, бліндажів. Наголошується, що від початку повномасштабного російського вторгнення тут були побудовані протитанкові рови, загороджувальні паркани та взводні опорні пункти з вогневими позиціями. На напрямках імовірного руху броньованої техніки окупантів встановлені залізобетонні конструкції та захисні споруди для укриття особового складу.

Нагадаємо, прем'єр-міністр Денис Шмигаль заявляв 2 квітня на засіданні уряду, що Кабінет міністрів виділив додаткові кошти на фортифікації та будівництво оборонних рубежів. Йдеться про п'ять мільярдів гривень. Загалом з початку 2024 року на ці потреби спрямували 20 мільярдів гривень з резервного фонду бюджету та інших джерел.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 02.08.2024 17:10