Фото: Президентська бригада

Одні з найбільших: розвідка Естонії підрахувала втрати Росії у жовтні

Протягом жовтня втрати військ країни-агресорки стали із найбільших від початку повномасштабного вторгнення. Зокрема, ворог втратив близько 40 тисяч солдатів.

Про це заявив заступник начальника естонської розвідки Янек Кессельманн, передає ERR.

За словами посадовця, російські загарбники просуваються по всій лінії фронті, застосовуючи тактику масованих обстрілів і так званих "м’ясних штурмів". Кессельманн наголосив, що рашисти зосередилися на населених пунктах Селидове та Курахове в Покровському районі Донецької області. 

"Просування сил Російської Федерації стало можливим завдяки масованим обстрілам, у тому числі мінометним, з використанням безпілотників-убивць та неприцільного вогню. Цей ефект здійснюється за допомогою так званих "брудних атак", в яких Росія цинічно витрачає свою живу силу", — сказав Кессельманн. 

Також війська РФ просунулися вперед у районі Часового Яру та на Лиманському напрямку. Водночас втрати країни-агресорки є дуже високими. Так, лише цього місяця окупанти втратили близько 40 тисяч особового складу.

"Втрати Росії досить високі. І цей місяць, схоже, є одним з найбільших за рівнем втрат для Росії. За нашими оцінками, протягом місяця ворог втратить близько 40 тисяч військовослужбовців, як пораненими, так і вбитими", — йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, що, за інформацією аналітиків американського Інституту вивчення війни, ситуація в Курській області залишається динамічною. Російська й українська армії активно діють практично на всій лінії фронту в межах цього регіону.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 25.10.2024 18:18