Наслідки нічного обстрілу околиць Львова. Джерело: Офіс генпрокурора

Офіс генпрокурора розпочав розслідування щодо атаки дронів на музей Шухевича та будівлю університету на Львівщині (фото)

Унаслідок нічного обстрілу Львова знищено музей Шухевича та пошкоджено будівлю університету. Львівська обласна прокуратура розпочала розслідування.

Про це повідомив Офіс Генерального прокурора.

"За процесуального керівництва Львівської обласної прокуратури розпочато досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом порушення законів і звичаїв війни за відповідною статтею Кримінального кодексу України", — йдеться в повідомленні.

За даними слідства, 1 січня 2024 року російські збройні сили здійснили атаку БпЛА по Львову. Внаслідок обстрілу знищено музей генерал-хорунжого УПА Романа Шухевича. Також пошкоджено будівлю одного з факультетів Львівського національного аграрного університету.

"Жодних військових об’єктів там немає", — наголосили в Офісі генерального прокурора.

Там також зазначили, що потерпілих і загиблих немає. Прокурори спільно з іншими правоохоронцями вживають всі можливі та належні заходи для документування воєнних злочинів, вчинених представниками збройних сил Росії.

Нагадаємо, раніше міський голова Львова Андрій Садовий уточнював, що окупанти атакували Львів та околиці десятьма "шахедами". Є руйнування, обійшлося без жертв.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 01.01.2024 13:59