Фото ілюстративне зі соцмереж

Окупанти маскують протипіхотні міни під каміння або сміття, — Сили оборони Півдня України

Російські окупанти використовують новий спосіб маскування протипіхотних мін. Загарбники обмазують їх клеєм і обвалюють в ґрунті, пилюці та листі — міни стають менш помітними, їх можна помилково сприйняти за каміння або сміття.

Як повідомляє прес-служба Сил оборони Півдня України, йдеться про новий спосіб маскування мін ПФМ-1 "Лепесток". 

Військові закликали бути обережними, не торкатися незнайомих предметів, розповідати дітям про вибухові пристрої та небезпеку, яку вони становлять, а також нагадали про важливі правила дотримання мінної безпеки.

"Якщо ви натрапили на підозрілий предмет, не наближайтеся до нього і не торкайтеся знахідки. Негайно відійдіть якомога далі і повідомте про небезпечну знахідку за номером 101. Ці прості кроки зможуть врятувати ваше життя", — наголосили військові.

Варто зауважити, що станом на серпень цього року, за даними Державної служби надзвичайних ситуацій, в Україні від початку повномасштабної війни через підрив на мінах або інших вибухонебезпечних предметах загинули 303 людини. Зокрема, поранень зазнали 703 людини, із них — 81 дитина.

Нагадаємо, у липні Державний департамент Сполучених Штатів Америки передав Державній спеціальній службі транспорту України нове обладнання для розмінування. Його вартість — 5,8 мільйона доларів.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 03.10.2024 15:05