Колаж: TrueUA

Харківські енергетики розповіли, скільки кілометрів ліній електропередач потребує розмінування в області

Для відновлення електропостачання на Харківщині потрібно розмінувати 6 987 кілометрів замінованих ліній електропередач. Аварійно-ремонтним бригадам заважають повноцінно працювати постійні обстріли рашистів.

Про це повідомила прес-служба "Харківобленерго".

"На теперішній момент у 16 об’єднаних територіальних громадах необхідно виконати заходи з розмінування близько 6 987 кілометрів замінованих повітряних ліній регіону", — йдеться у повідомленні.

Зараз без електрики на Харківщині залишається близько 100 населених пунктів із загальною кількістю 43 тисячі споживачів — переважно у прикордонних, прифронтових ареалах. Головна проблема — розмінування там проводити не можна, бо саме ці локації піддають постійним обстрілам з боку агресора.

"У прифронтових регіонах ремонтні бригади часто страждають від уламків ракет, атак дронів. Проте найбільш поширеною проблемою залишаються підриви автомобілів ремонтних бригад і самих монтерів на мінах. Найчастіше це відбувається, коли відновлювальні роботи здійснюються на деокупованих територіях", — пояснили харківські енергетики.

Вони додали, що аварійно-оперативні бригади виїжджають на відновлення тільки після того, як отримують "добро" від Державної служби України з надзвичайних ситуацій.

Водночас з моменту деокупації окремих районів Харківщини вже розміновано близько 2 397 кілометрів повітряних ліній.

Нагадаємо, що минулого тижня в Україні через бойові дії та технологічні порушення частково або повністю без світла залишаються 528 населених пунктів. У Дніпропетровській області через атаку безпілотників поранення отримав енергетик.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 27.09.2024 21:17