Фото ілюстративне зі соцмереж

Україна отримала від США обладнання для гуманітарного розмінування: про що йдеться

У вівторок, 16 липня, Державний департамент Сполучених Штатів Америки передав Державній спеціальній службі транспорту України нове обладнання для розмінування. Його вартість — 5,8 мільйона доларів.

Про це повідомило посольство США в Україні. Там зазначили, що обладнання необхідне для підтримки операцій із гуманітарного розмінування на територіях, звільнених від російських військ.

До переданого обладнання увійшли чотири платформи для розмінування GCS-100 з дистанційним керуванням і навісним обладнанням, запасні частини, мобільні станції технічного обслуговування, а також вантажівки, причепи та крани для транспортування машин на місцевість.

Також передано чотири броньовані екскаватори, транспортні засоби та засоби індивідуального захисту.

Передача відбулася після завершення навчань із працівниками служби тренінгу з механічного розмінування, проведеного компанією Tetra Tech на заході України в рамках спільної американсько-канадської ініціативи.

З жовтня 2022 року в межах цієї спільної ініціативи 1 076 українських державних саперів пройшли навчання для здобуття різних базових, середніх і просунутих навичок технічного розмінування. США виділили на цю ініціативу 118 мільйонів доларів США, а Канада — 12,5 мільйона канадських доларів.

Нагадаємо, що в червні Литва передала Україні бронетранспортери M113. Сили оборони отримали 14 одиниць такої техніки в рамках коаліції з розмінування.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 16.07.2024 17:28