ТОВ "Київгума". Джерело: ukrlegprom

Окупанти на передовій отримували продукцію компанії "Київгума": суд заарештував її засновника, — ЗМІ

Засоби тактичної медицини української компанії "Київгума" постачали російським окупантам. Журналісти дізналися про нові подробиці скандальної справи.

Про це повідомив "РБК-Україна" з посиланням на власні джерела.

За їхніми словами, попри заяви компанії про патріотизм і чесний бізнес, є достатня кількість підтверджень роботи на Росію після початку повномасштабної війни.

Джерела уточнили, що такими доказами є й інвойси, і листування з російськими клієнтами, і подяки від російських солдатів. Також "цікаву" інформацію знайшли у комп'ютері генерального директора "Київгуми" Андрія Острогруда.

Зокрема, фірма в Естонії, якій постачали товари тактичної медицини, була лише прокладкою. Директор відділу логістики "Київгуми" Тетяна Мисак спілкується безпосередньо з представником російської ТОВ "МКТ". Вона повідомляє естонським менеджерам про те, що товар поставляють у Кронштадт, Санкт-Петербург і Москву.

"Усі листи — з копією на засновника української компанії Антона Кравця. До речі, суд сьогодні обрав йому запобіжний захід — тримання під вартою", — розповіли джерела.

Також доказом у справі виступають окремі пости у "ВКонтактє", де окупанти радіють, що їм на передову "привезли джгути українського виробництва". На фото можна побачити коробки "Київгуми".

При цьому джерела уточнили, що запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без можливості застави обрали засновнику компанії Антону Кравцю.

Нагадаємо, 4 січня стало відомо, що Служба безпеки України прийшла з обшуками до єдиного в Україні виробника аптечок для ЗСУ. Йдеться про підприємство "Київгума".

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 05.01.2024 18:58