Фото: соцмережі

Окупанти перекидають резерв штурмовиків на Куп'янський напрямок

Війська країни-агресорки не полишають спроб захопити Куп’янськ Харківської області. До того ж ворог перекидає резерв штурмовиків на Куп'янський напрямок, намагаючись компенсувати втрати.

Про це повідомив речник Сухопутних військ Володимир Фітьо в ефірі телемарафону.

"Активні бойові дії на Куп'янському напрямку почалися на початку жовтня, тривають по цей день. За минулу добу відбито дев'ять атак РФ поблизу Синьківки. Армія РФ намагається захопити це село для створення подальшого плацдарму для наступу на Куп'янськ. Це важливий вузловий центр, логістичний, він може стати плацдармом для наступу на захід, в бік неокупованої України", — сказав Фітьо.

За словами речника, протягом 15 грудня на Куп'янському напрямку Сили оборони знищили 258 російських військових та 14 одиниць техніки. Відтак, щоб компенсувати значні втрати на даному відтинку фронту, росіяни перекидають туди резерви штурмових батальйонів.

"Бачимо, що зараз ворог перекидає туди резерв штурмових батальйонів, таким чином намагається компенсувати втрати, які там зазнає. А втрати там достатньо серйозні. 14 грудня вдалося знищити 9 танків та 10 БМП", — каже Фітьо.

Він уточнив, що ворог активно використовує для наступу як техніку, так і людський ресурс.

"Звичайно техніку більше бережуть, а людський ресурс для них ролі не відіграє. Кидають своїх людей на штурми, розвідку боєм та просто "м'ясні штурми", — додав військовий.

Нагадаємо, за даними німецького видання Die Welt, у 2024 році Збройні сили України планують нову масштабну наступальну операцію. Головнокомандувач Валерій Залужний особисто розробляє план.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 16.12.2023 14:20