Фото ілюстративне зі соцмереж

Окупанти почали швидше втрачати техніку на полі бою: дослідження аналітика

За весь період повномасштабної війни співвідношення втрат танків до бойових бронемашин коливалося в межах 1,47-2,17. А в березні 2024 року зросло до 3,87 і 6,80 — за останні 10 днів.

Про це повідомив OSINT-аналітик Річард Верекер у соцмережі Х (колишній Twitter). Він відстежує втрати російської військової техніки. За його словами, така "аномалія" посилюється.

"Росія втрачає танки та бойові машини піхоти щомісяця з початку війни. Більше бойових машин, ніж танків, в середньому 1,87 на кожен танк. Зазвичай співвідношення залишалося доволі близьким до середнього, сягаючи 2,17 у травні 2022 року, та мінімального 1,47 у березні 2023 року. Однак у березні 2024 року показники набагато вищі — 3,87, і навіть вищі за 6,80 за останні 10 днів", — зазначив Верекер.

Аналітик висунув припущення щодо причин прискорення російських втрат.

"Я не знаю причини, можливо, це пов'язано з тактикою або доступністю транспортних засобів, або, можливо, вибори в Росії є фактором, але це відбувається та, здається, прискорюється протягом місяця", — зауважив експерт.

Джерело: сторінка Річарда Верекера в мережі X

Джерело: сторінка Річарда Верекера в мережі X

Він додав, що регулярно перевіряє показники, і вони щоразу ростуть. Тобто на кожен знищений танк у Росії вже 10 втрачених бойових броньованих машин, призначених для захищеного переміщення піхоти.

Нагадаємо, в листопаді минулого року генеральний прокурор України Андрій Костін повідомив, що Європол створив оперативну групу для підтримки розслідування воєнних злочинів Росії в Україні, яка допомагатиме з розвідкою за відкритими джерелами (OSINT).

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

 

Війна, 25.03.2024 09:10