Наслідки обстрілів Сумщини. Джерело: ДСНС

Окупанти скинули авіабомби по Сумщині: є загиблі та поранені

У п’ятницю, 9 лютого, в середині дня російські загарбники скинули сім авіаційних бомб по прикордонних населених пунктах у Сумській області. Загинуло троє людей, ще щонайменше четверо отримали поранення.

Про це повідомив Офіс генерального прокурора.

За даними слідства, 9 лютого 2024 року близько 14:00 окупанти здійснили авіаційний удар по території Сумського району з Російської Федерації. За попередніми даними, ворог скинув сім авіаційних бомб типу "КАБ" на Юнаківську, Хотінську та Миколаївську громади.

У результаті атаки відомо про трьох загиблих мирних мешканців, іще одна жінка може перебувати під завалами. Також поранення отримали чотири людини. Пошкоджено приватні житлові будинки, територію фермерського господарства, складське приміщення.

Зараз прокурори документують наслідки цієї рашистської атаки. За процесуального керівництва Сумської обласної прокуратури розпочато досудове розслідування за фактом порушення законів і звичаїв війни, поєднаного з умисним убивством.

Наприкінці січня росіяни вбили мешканця села Степок на Сумщині. Тіло 60-річного Олександра Миколайовича знайшли опівдні 24 січня. Снаряд влучив прямо в кімнату, де перебував чоловік. Село Степок розташоване недалеко від кордону з Росією поруч із гуманітарним переходом "Покровка — Колотилівка". За словами сина загиблого, його батько був останнім мешканцем села, всі інші люди евакуювалися.

Нагадаємо, що 27 січня двоє мирних мешканців Сумщини загинули внаслідок обстрілу окупантами. Обласна прокуратура розпочала розслідування щодо цього випадку.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 09.02.2024 18:33