На фото: безпілотник С-70. Джерело: росЗМІ

Окупанти залучали збитий дрон С-70 "Охотник" до бомбардувань КАБами, — ЗМІ

Російські окупанти залучали прототип важкого безпілотника С-70 "Охотник" для ударів по наземних цілях. Дрон використовував фугасні авіаційні бомби вагою у 250 кілограмів.

Як повідомляє "Мілітарний", на місці падіння збитого 5 жовтня російського безпілотного літака знайшли рештки коригованої авіабомби УМПБ Д-30.

Відомо, що цей російський авіаційний боєприпас, був розроблений на основі 250-кілограмової авіаційної бомби ФАБ-250. Він оснащений системою наведення за супутниковими координатами. За деякими даними, його максимальна дальність польоту може становити від 50 до 90 кілометрів.

За інформацією OSINT-проекту "КіберБорошно", безпілотник, який був збитий російським винищувачем Су-57, впав за 15—20 кілометрів від лінії фронту в місті Костянтинівка Краматорського району.

Місце падіння С-70

Джерело: DeepStateMap

"Імовірно, борт підійшов на таку відстань через втрату управління, після чого був збитий російським же винищувачем, щоб той не дістався Силам оборони", — додає видання.

Що відомо про С-70

Так, використаний для ударних завдань дрон є четвертим дослідним прототипом, який було побудовано для заводських тестів. Він проходив випробування ще до початку повномасштабної російсько-української війни. 

Безпілотник має вагу у 20 тонн та здатен нести ракетне та бомбове озброєння загальною вагою до 2,8 тонни у спеціальних внутрішніх відсіках, які розташовані всередині фюзеляжу. Зокрема, кількість та тип пілонів для озброєння не розкриваються, однак з кадрів випробувань відомо, що літак може застосовувати 500-кілограмові боєприпаси. Згідно з відкритими даними, російський Новосибірський авіаційний завод за весь час виготовив лише чотири літаки цього типу. Варто зауважити, що про належність уламків саме цьому борту свідчать виявлені на місці падіння залишки бортового обладнання з відповідним маркуванням "С-70-4".

Збитий дрон С-70

Джерело: Getty Images / Global Images Ukraine

Нагадаємо, раніше українські військові збили ворожий літак в районі Костянтинівки Донецької області. Ймовірно, йдеться про російський штурмовик Су-25.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими 

Війна, 07.10.2024 20:10