Фото: соцмережі

Окупанти знайшли нову позицію для запуску іранських дронів по Україні, — британська розвідка

Російські військові почали запускати іранські дрони-камікадзе "Шахед" із Брянської області. Це робить коротшим час підльоту ворожих БпЛА до Києва.

Про це повідомила розвідка Британії.

За даними розвідників, 27 лютого Міністерство оборони України підтвердило, що збило 11 безпілотних літальних апаратів (БпЛА OWA) Shahed із 14, запущених за ніч.

Начальник Київської міської військової адміністрації Сергій Попко повідомив, що дев'ять із них було збито в районі Києва. Повідомляється, що ще три БпЛА "Шахед" було збито у Чернігівській області на півночі України.

Британські розвідники вважають, що БпЛА "Шахед", швидше за все, були запущені з Брянської області Росії. Раніше єдиним місцем запуску, що спостерігалося, з середини грудня 2022 року був Краснодарський край, через Азовське море.

"Другий пусковий майданчик дасть росіянам інший напрямок атаки, ближчий до Києва. Це, ймовірно, скоротить час перебування в повітрі над Україною і може ще більше розтягнути українську систему ППО", — зазначають у Міноборони Британії.

Нагадаємо, у ніч проти 1 березня російські загарбники атакували Україну дронами. Зокрема, над Полтавщиною збито п'ять БпЛА ворога.

Додамо, у понеділок, 27 лютого, під час повітряної тривоги у місті Хмельницький пролунало декілька вибухів. Саме в цей час окупанти атакували територію України дронами-камікадзе. Вранці стало відомо, що одна людина загинула, а четверо були госпіталізовані.

До того ж під час ліквідації наслідків нічної атаки російських дронів на Хмельницький загинули двоє рятувальників. Це — 21-річний Владислав Дворак та 31-річний Сергій Севрук. 

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 01.03.2023 09:15