Футболісти олімпійської збірної України. Джерело: Українська асоціація футболу

Олімпійська збірна України з футболу перемогла Японію та вийшла у фінал престижного турніру у Франції

У четвертому матчі на підготовчому турнірі Моріса Ревелло у Франції олімпійська збірна України з футболу обіграла Японію з рахунком 2:1. Тепер підопічні Руслана Ротаня зіграють у фінальному поєдинку.

Українці виграли до цього всі три стартові матчі на турнірі із загальним рахунком 9:0 (здолали Індонезію (3:0), Італію (4:0) і Панаму (2:0). Для виходу в фіналу "синьо-жовтим" потрібно було не програти в останньому матчі групової стадії.

Наприкінці першого тайму олімпійська збірна України відкрила рахунок: на 42-й хвилині матчу нападник Данило Сікан зробив передачу на півзахисника Владислава Велетня, який забив перший гол. Українці після перерви збільшили перевагу: на 55 хвилині дублем відзначився Велетень: Максим Хлань зробив навісну передачу на хавбека, який відправив м'яч у дальній кут воріт. На 81 хвилині наші футболісти пропустили перший м'яч на турнірі. Фінальний свисток зафіксував рахунок 2:1 на користь України.

Україна набрала максимальну кількість очок після чотирьох турів товариського турніру. Таким чином наша олімпійська збірна зіграє у фіналі турніру Моріса Ревелло.

Як відомо, Україна вперше братиме участь в олімпійському турнірі з футболу, куди відібралася через півфінал молодіжного Євро-2023. У групі на "синьо-жовтих" чекають матчі з однолітками з Аргентини, Марокко й Іраку, проти якого наша команда відкриватиме турнір 24 липня.

Нагадаємо, що наприкінці березня олімпійська збірна України з футболу, яка гратиме на Іграх у Парижі-2024, провела перший матч у своїй історії. У товариській грі підопічні Руслана Ротаня поступилися команді Японії — 0:2.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Спорт, 10.06.2024 18:34