Володимир Зеленський під час виступу на дебатах у Генасамблеї ООН. Джерело: Офіс президента України

"ООН не зможе завершити війну": Зеленський розповів, що допоможе встановити справедливий мир

Організація Об'єднаних Націй не може по-справжньому та справедливо розв’язати питання війни та миру. Проте для цього "Формула миру", яку запропонувала Україна.

Про це заявив президент України Володимир Зеленський під час виступу на дебатах Генасамблеї ООН.

"На жаль, в ООН неможливо по-справжньому та справедливо розв’язувати питання війни та миру, оскільки в Раді Безпеки надто багато залежить від права вето. Коли агресор використовує право вето, то ООН безсила зупинити війну", — наголосив він.

Однак, за словами українського президента, саме для цього Україна розробила "Формулу миру".

"Але "Формула миру" може це зробити — знову ж таки, в ній немає права вето. Ось чому це найкраща можливість для досягнення миру — всі рівні, й вона ефективна та всеосяжна", — додав Володимир Зеленський.

Як відомо, раніше Україна започаткувала власні мирні ініціативи для дипломатичного врегулювання війни. Йдеться про "Формулу миру" та Глобальний саміт миру для її реалізації.

Водночас низка країн запропонували власні "мирні плани" щодо війни в України. Серед них Китай і Бразилія. Їхня пропозиція полягає в заклику до деескалації ситуації та відновлення прямого діалогу, не вимагаючи від Росії відступу з території України.

Нагадаємо, під час виступу в ООН Зеленський також зазначив, що російська армія під час своїх обстрілів зруйнувала всі українські теплові електростанції, а також значну частину потужностей гідроелектростанцій.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 25.09.2024 20:49