Джерело: depositphotos

Операція "Перун": рашисти продовжують активну фазу інформаційної атаки в Україні

Російські пропагандисти країни-окупанта продовжують активну фазу інформаційної операції "Перун". Вона спрямована на дестабілізацію політичної ситуації в Україні та країнах Заходу.

Про це повідомило Головне управління розвідки Міністерства оборони України. Таким чином рашисти хочуть "створити умови для вирішення завдань" так званої "СВО".

"Проведення операції "Перун" також відбувається на тимчасово окупованих територіях України та в більшості регіонів Росії. До участі в ній залучаються підрозділи "федеральной служби войск национальной гвардии" та шпигуни "главного управлєнія развєдкі России", — наголосили українські розвідники.

За інформацією ГУР, пропагандисти Кремля дають вказівки шпигунам росгвардії здійснювати заходи, зокрема:

  • з дискредитації українських та західних проукраїнських політиків, звинувативши їх у корупції та зраді інтересів України;
  • виправдовування агресії Росії проти України та висвітлення ситуації довкола нашої держави з вигідних для Кремля позицій;
  • поширення в медіапросторі дезінформації про начебто "нормалізацію життя" на поневолених Росією українських територіях за безпосередньої участі у цьому керівництва Росії;
  • формування в російському та європейському медіапросторі образу "українських нацистів" тощо.

За російською методичкою, спецслужби Кремля мають розповідати про події в Україні у першій половині 2024 року, використовуючи при цьому як уже давно відомі, так і щойно вигадані фейкові наративи: про начебто планування державного перевороту в Києві, звинувачення України в початку бойових дій на Донбасі, масовому вбивстві проросійських активістів у Одесі тощо.

"Піком активізації пропагандистських заходів визначено день так званих виборів президента Росії. Завершення операції "Перун" окупанти планують до 30 червня цього року", — підсумували в Головному управлінні розвідки.

Нагадаємо, що президент Володимир Зеленський заявив наприкінці лютого, що за розмовами про його нелегітимність на посаді президента України після травня 2024 року стоїть Кремль, який проплачує цю кампанію. На початку останнього місяця весни мала би закінчитися його каденція на посаді очільника держави.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 13.03.2024 10:59