Фото: Анна Білоус / vechirniy.kyiv.ua

Оприлюднено докази, що окупанти цілеспрямовано били по Охматдиту (фото)

У понеділок, 8 липня, під час масштабної атаки російська армія завдала удару по найбільшій дитячій лікарні України — київському Охматдиту. Оприлюднено докази, що рашисти цілеспрямовано били по медзакладу столиці.

Про це стверджують аналітики Defence Express.

Як зазначає видання, вже оприлюднено відео з моментом влучання ворожої ракети по Охматдиту. Там зафіксовано, що російська крилата ракета заходить на ціль після гірки.

Згодом військові підтвердили, що це була крилата ракета Х-101, що була запущена з Ту-95МС. Цікаво, що на оприлюднених кадрах не помітно жодних ознак того, що ракету підбили чи пошкодили. Також, через те, що снаряд перебував на термінальній стадії польоту після традиційного маневру "гірка" перед ударом, ракета не відхилилась від зазначеного курсу.

Росіяни завдали цілеспрямованого удару по київському Охматдиту

Скріншот з сайту Defence Express

Тому з упевненістю можна зробити висновок, ціль крилатої ракети, яка, на жаль, не була збита, є доказом того, що саме Охматдит й був ціллю для російського удару. Саме координати дитячої лікарні були внесені в пам'ять ракети як мішень і ця атака — не є випадковістю. Також не можна говорити про низьку точність ракет країни-агресора або помилково прокладеного маршруту.

Окупанти намагались вдарити по рятувальниках

Щобільше, поки рятувальники розгрібають завали у столиці, у цей час кілька разів оголошувалась повітряна тривога. Також було чути роботу засобів протиповітряної оборони. Не можна виключати той факт, що Росія намагалась використати підступну тактику із повторним ударом по рятувальниках та вцілілих людях.

Маріупольський сценарій

Сьогоднішня атака по Охматдиту повністю повторює авіаудар по Маріупольському театру 16 березня 2022 року, коли попри величезні написи "Дети", російські військові завдали удару. Тоді російська авіація здійснювала бомбардування вільнопадними бомбами, тобто скидала їх безпосередньо над Маріуполем, а російські пілоти чудово бачили сам напис.

Внаслідок цього удару, який визнано воєнним злочином, загинуло, за різними оцінками, від 300 до 600 цивільних, які укривались у бомбосховищі театру, скільки з них було саме дітей — досі невідомо.

Обстріл Києва 8 липня: що відомо

Під час масованого обстрілу Києва в понеділок, 8 липня, російські окупанти запустили ракети в різні райони столиці України, де лунали вибухи та відбулися влучання в об’єкти громадської інфраструктури.

Серед об’єктів, у які влучили російські терористи під час атаки на столицю — дитяча лікарня "Охматдит". Зараз там тривають рятувальні роботи, люди допомагають розбирати завали.

Окрім того, під час масованого обстрілу Києва російські терористи поцілили по житловому будинку Шевченківського району. За словами міського голови Віталія Кличка, внаслідок удару пошкоджені підʼїзди. Один під'їзд зруйновано. Там відбувається евакуація мешканців.

У Голосіївському та Шевченківському районах столиці були зруйновані або пошкоджені три трансформаторних підстанції ДТЕК. Також пошкоджені електромережі.

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський відреагував на те, що в понеділок, 8 липня, російські терористи знову масовано атакували ракетами Україну. За його словами, Путін і його армія продовжує нести вбивства в Україну та загрожує цілому світу. Рашисти обстріляли різні міста: Київ, Дніпро, Кривий Ріг, Словʼянськ, Краматорськ. Ворог випустив понад 40 ракет різних типів.

Через деякий проміжок часу у понеділок російські терористи повторно атакували Київ. Падіння уламків зафіксовано у Дніпровському районі столиці.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 08.07.2024 16:39