Фото: сторінка Віктора Орбана у соцмережі Х (Twitter)

Орбан порівняв членство Угорщини в ЄС із радянською окупацією

Прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан порівняв членство його країни в Європейському Союзі із більш ніж 40 роками радянської окупації. Зокрема, він звинуватив ЄС у нібито прагненні позбавити Угорщину її ідентичності шляхом нав'язування моделі ліберальної демократії, яку, за його словами, відкидають угорці.

Про це він сказав під час виступу, присвяченого роковинам угорської антирадянської революції 1956 року, передає АР.

Орбан заявив, що Брюссель, де-факто столиця ЄС, нібито застосовує проти Угорщини методи, що нагадують часи радянського домінування з боку Москви.

"Сьогодні спливають речі, що нагадують нам про радянські часи. Так, буває, що історія повторюється. На щастя, те, що колись було трагедією, тепер у найкращому разі перетворилося на комедію. На щастя, Брюссель — це не Москва. Москва була трагедією. Брюссель — це просто погана сучасна пародія", — заявив Орбан.

Відомо, що 23 жовтня в Угорщині відзначають початок народного повстання 1956 року проти радянських репресій, що розпочалося в Будапешті й поширилося по всій країні.

Нагадаємо, минулого тижня, 17 жовтня, у Пекіні відбулася зустріч Віктора Орбана з президентом Росії Володимиром Путіним. На ній він назвав війну в Україні "військовою операцією"

Відомо, що Угорщина виступала проти багатьох ініціатив Євросоюзу щодо підтримки України для відсічі агресії Москви й отримує більшу частину сирої нафти та газу з Росії. Угорщина розвиває тісніші зв'язки з Росією, ніж інші держави ЄС, і розглядається як ключовий потенційний противник рішення про початок переговорів про вступ України до Євросоюзу, що вимагатиме одностайної підтримки 27 членів блоку.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 24.10.2023 01:12