Фото: Getty Images / Global Images Ukraine

Орбан запросив очільника швецького уряду до Угорщини: що обговорять

Глава угорського уряду Віктор Орбан запросив до Будапешта прем’єр-міністра Швеції Ульфа Крістерссона. Головною метою зустрічі буде обговорення вступу північної країни до Півнчноатлантичного альянсу.

Відповідне повідомлення з'явилось у соцмережі X Віктора Орбана.

"Сьогодні надіслав лист-запрошення прем’єр-міністру Швеції Ульфу Крістерссону щодо візиту до Угорщини для переговорів про вступ Швеції у НАТО", — йдеться у повідомленні угорського політика.

Скріншот з соцмережі X Віктора Орбана

Як відомо, Швеція подала заявку на вступ до НАТО ще минулого року. Щоби країна стала частиною Альянсу, її заявку повинні ратифікувати всі країни-члени. Зараз членство Швеції схвалили всі союзники, крім Туреччини й Угорщини.

Керівник апарату Орбана нещодавно нарікав, що шведська сторона "не шукає контакту з Угорщиною", немов для неї не важливо швидше розв'язати питання. Водночас він запевнив, що Угорщина хоче бути не останньою країною, яка схвалить вступ Швеції.

Нагадаємо, що в жовтні законопроект про затвердження протоколу про приєднання Швеції до НАТО підписав спікер парламенту Нуман Куртулмуш. Документ передали до комітету закордонних справ Великих національних зборів Туреччини.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 23.01.2024 18:57