Фото: сторінка Віктора Орбана у соцмережі Х (Twitter)

Орбан зустрінеться з Трампом, щоб обговорити питання закінчення війни в України, — Bloomberg

Прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан обговорить з кандидатом у президенти Сполучених Штатів Америки Дональд Трампом, як припинити війну в Україні. Зустріч має відбутися 8 березня у Флориді.

Про це заявив міністр закордонних справ Угорщини Петер Сійярто, пише Bloomberg.

Видання зазначає, що "Орбан намагається вислужитися перед Трампом, розглядаючи його повернення в Білий дім як спосіб полегшити дипломатичну ізоляцію Угорщини після того, як суперечки з союзниками по НАТО та ЄС спричинили тиск з боку адміністрації Байдена та групи двопартійних законодавців США".

Своєю чергою Сіярто не вірить, що Україна може перемогти Росію.

"Київ не може перемогти Росію, а Росія не може перемогти весь Захід", — заявив міністр закордонних справ Угорщини.

Посадовець також зазначив, що розмова Орбана та Трампа також буде зосереджена на двосторонніх зв'язках між Угорщиною та США.

Зустріч 8 березня підкреслює, що колишній президент Сполучених Штатів Америки дедалі активніше впливає на питання зовнішньої політики під час передвиборчої кампанії, у той час, як він наближається до висунення у кандидати в президенти від Республіканської партії та ймовірних виборів-реваншу з Джо Байденом.

Нагадаємо, що в інтерв'ю телеканалу Fox News Дональд Трамп висловив впевненість  якщо він був би президентом Сполучених Штатів Америки, то Росія не наважилась би напасти на Україну, а бойовики ХАМАС не атакували б Ізраїль. У військових конфліктах на території України та Ізраїлю Трамп знову звинуватив чинного главу Білого дому Джо Байдена. 

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 06.03.2024 15:59