Фото: сторінка Віктора Орбана у соцмережі Х (Twitter)

Знайшли спільну мову: Орбан їде в гості до Трампа

Кандидат у президенти Сполучених Штатів Америки Дональд Трамп планує прийняти угорського прем'єр-міністра Віктора Орбана у своєму маєтку Мар-а-Лаго у Флориді. Зустріч має відбутися 8 березня.

Про це повідомив Bloomberg.

"Можлива зустріч, ймовірно, посилить занепокоєння союзників США через перспективу повернення колишнього президента до влади", — зазначили аналітики видання.

Вони додали, що Трамп під час передвиборчої кампанії все більше впливає на питання зовнішньої політики, чого раніше за ним не помічали.

У матеріалі також зазначається, що Орбан, як і Трамп, підтримує популістську політику та займає помітну позицію лідера відродження ультраправих у Європі. Орбан і його партія "Фідес" поступово зміцнили свою владу, встановивши контроль над більшістю інституцій Угорщини, включно зі судами та ЗМІ. Він продовжує перемагати на виборах проти ослабленої опозиції. Внутрішні й іноземні критики звинувачують політика у тому, що він керує авторитарним режимом.

У той час як Європа об’єдналася з Україною в її боротьбі проти вторгнення Росії, Орбан підтримує теплі стосунки з президентом Росії Володимиром Путіним.

"Американські праві вже давно шанують угорського лідера за його різку опозицію до імміграції та прав ЛГБТ+ людей, а також за його напади на лібералів і новинні організації. 2022 року його зустріли з ентузіазмом, коли він виступив із промовою на Конференції консервативних політичних дій у Техасі”, — додали автори матеріалу Bloomberg.

Нагадаємо, прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан заявив нещодавно, що не хотів би спільного кордону з Російською Федерацією. Таку думку він висловлює уже не вперше.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 29.02.2024 10:14