Валерій Залужний. Джерело: Генштаб ЗСУ

Особлива увага — до технологій: Залужний провів переговори з головою Військового комітету НАТО

У вівторок, 16 січня, головнокомандувач Збройних сил України Валерій Залужний провів телефонну бесіду з головою Військового комітету НАТО адміралом Робом Бауером. Розмова відбулася напередодні засідання Ради Україна-НАТО.

Про це повідомив Валерій Залужний у своїх соціальних мережах.

Український генерал поінформував представника Північноатлантичного альянсу про ситуацію на фронті.

"У цьому контексті обмінялися думками стосовно тактики та стратегії України й Альянсу в умовах широкомасштабного російського вторгнення", — розповів Залужний.

Також головнокомандувач Збройних сил України наголосив, що у війні "такої інтенсивності та масштабу" важливу роль відіграють саме технології.

"Обговорили перспективу та можливості об'єднання технологічних зусиль України та НАТО для досягнення перемоги", — йдеться в повідомленні.

Співрозмовники домовилися "детально звернути увагу на низку важливих питань завтра під час засідання" Ради Україна-НАТО у військовому форматі на рівні головнокомандувачів і начальників генеральних штабів, до якого Залужний планує долучитися у форматі відеоконференції.

Джерело: Telegram-канал головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного

Джерело: Telegram-канал головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного

Як відомо, формат Україна-НАТО створили за рішенням саміту у Вільнюсі влітку 2023 року як один із кроків на шляху до вступу нашої країни в Північноатлантичний альянс. Під час засідань Ради відбуваються взаємні консультації, ухвалення рішень, а також він слугує механізмом кризових консультацій між Україною та НАТО.

Нагадаємо, раніше в січні головнокомандувач Збройних сил України Валерій Залужний разом із начальником Генерального штабу Сергієм Шапталою декілька днів працювали в зонах відповідальності оперативно-стратегічних угруповань військ "Таврія" та "Одеса".

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 16.01.2024 22:32