Фото: соцмережі

Освистали Орбана та перекрили центр: у Тбілісі тисячі людей вийшли на протест після виборів (фото)

У понеділок, 28 жовтня, у столиці Грузії почалися масштабні протести проти оголошених результатів парламентських виборів. У центрі Тбілісі зібралися тисячі людей.

Про це повідомили місцеві ЗМІ.

Так, за даними видання Interpressnews, грузини перекрили проспект Руставелі. До того ж до мітингувальників приєдналася і президентка Саломе Зурабішвілі. Вона звернулася до громадян та заявила, що голоси тих, хто зібрався, на виборах "були вкрадені". 

"Можу заприсягтись, що буду з вами до кінця на європейському шляху, поки ми не досягнемо дверей Європи, що є нашою справжньою мрією", — зазначила вона.

На місці масштабних протестів присутні поліцейські автомобілі, хоча кількість правоохоронців наразі незначна. Інформації про сутички між мітингувальниками та правоохоронцями поки не надходило.

Водночас, за даними "Эхо Кавказа", від протестувальників дісталося і прем'єр-міністру Угорщини Віктору Орбану, який приїхав із візитом до Грузії. Так, учасники акції освистали голову угорського уряду біля готелю, у якому він, ймовірно, поселився.

Нагадаємо, що парламентські вибори в Грузії політичні аналітики назвали історичними, оскільки результат може привести або до євроінтеграційного шляху країни, або до зближення з Росією. Якщо такий результат, який є зараз, приймуть офіційно, то найімовірнішим є другий варіант. Грузинська опозиція не визнає підсумки виборів від ЦВК Грузії й обіцяє протести та мітинги.

До того ж президентка Грузії Саломе Зурабішвілі не визнала результати парламентських виборів у країні, на яких найбільше голосів набрала керівна партія "Грузинська мрія". Після оголошення результатів голосування вона заявила, що парламентські вибори були "тотально сфальсифіковані".

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 28.10.2024 19:44