Фото: соцмережі

"Ощадбанк" списує гроші з карток клієнтів: як не втратити кошти

Державний "Ощадбанк" у разі не користування рахунком 12 місяців і більше зніматиме по 100 гривень щомісяця. Відповідно, аби цього не сталося, картку потрібно використовувати регулярно.

Про це повідомляють у прес-службі банку.

Так, один з клієнтів "Ощадбанку" поскаржився на те, що з його картки несподівано списали 100 гривень у дохід банку. Як пояснили у фінустанові, такий пункт прописано у договорі про обслуговування картки. Клієнт назвав такі правила банку шахрайством. Свій відгук він залишив на офіційній сторінці банку у Facebook.

"Після несанкціонованого списання коштів із мого рахунку оператор повідомив, що це нормально і записано в умовах договору: якщо клієнт не користується своїм рахунком 12 місяців — то банк списує кошти з рахунку в дохід Ощадбанку. Начебто я таке підписав багато років тому. Ви дійсно там з глузду з'їхали обкрадати людей? Національний банк України, ви в курсі про ці шахрайські дії?" — написав клієнт.

У банку клієнтові банку відповіли, що така комісія за обслуговування неактивних рахунків дійсно існує, а ознайомитися з усіма тарифами можна на сайті "Ощадбанку".

Скріншот з офіційної сторінки банку у Facebook

У договорі насправді є такий пункт. Це означає, що списання є абсолютно законним. 

Фото: тарифи банку. Джерело: "Ощадбанк"

Варто зазначити, що в банку раніше повідомляли, що якщо залишок коштів на рахунку менший за 100 гривень, комісія в мінус не зараховується.

"Для уникнення подібних списань достатньо хоча б раз на рік провести будь-яку активну операцію", — додали у банку. Активними операціями, наприклад, є:

  • зняття готівки;
  • розрахунок у торговельній мережі;
  • розрахунок в інтернеті.

​Нагадаємо, раніше у прес-службі "Ощадбанку" повідомили, що усім клієнтам продовжили термін дії платіжних карток до 31 грудня 2023 року. Така послуга є автоматичною для усіх, в тому числі для внутрішньо переміщених осіб.

Додамо, відтепер поповнити картки "Ощадбанку" можна буде в мережі платіжних терміналів EasyPay без комісії. Для поповнення картки на головному екрані термінала потрібно обрати послугу поповнення картки "Ощадбанку" з відміткою "0%".

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Економіка, 11.10.2023 03:14