Фото ілюстративне. Джерело: соцмережі

Падіння "Шахеда" у Румунії: у МЗС заявили про відсутність інцидентів з дронами

Міністерка закордонних справ Румунії Лумініца Одобеску заявила, що атаки Російської Федерації по інфраструктурі на півдні України несуть ризики для її країни, але вона заперечує, що до цього часу виникали будь-які загрозливі інциденти.

Про це йдеться у її заяві, пише Digi24.

Відомо, що Одобеску прокоментувала ситуацію, яка сталася в ніч на 4 вересня, коли уламки "шахедів", які запускала РФ, за словами України, впали на румунській території.

"Звичайно, існує ризик, тому що те, що там сталося, відбувається дуже близько до наших кордонів. Звичайно, існує ризик нещасних випадків або інцидентів, але поки що цього не сталося", — зазначила вона.

До того ж вона підкреслила, що своїми атаками Росія не дозволяє Україні експортувати своє зерно.

Падіння російського дрона у Румунії: що відомо

У ніч на понеділок, 4 вересня, під час масованого обстрілу України російські дрони-камікадзе "Шахед" впали та вибухнули на території сусідньої Румунії.

Фото: Facebook Олега Ніколенка

Державна прикордонна служба України повідомила, що це відбулося в районі Ізмаїльського порту.

"Це є черговим підтвердженням того, що російський ракетний терор становить величезну загрозу не лише безпеці України, але і безпеці сусідніх країн, зокрема держав-членів НАТО", — повідомив своєю чергою речник Міністерства закордонних справ України Олег Ніколенко.

Він закликав партнерів прискорити забезпечення України додатковими сучасними системами протиракетної та протиповітряної оборони, а також бойовою авіацією, які посилять захист інфраструктури України, а також суміжних держав

 

Нагадаємо, Міністерство оборони Румунії у спеціальній заяві засудило атаки на українські об’єкти та цивільну інфраструктуру. У румунському відомстві назвали їх невиправданими та такими, що порушують усі міжнародні гуманітарні правила.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 04.09.2023 21:37