Фото ілюстративне. Джерело: Pixabay

Паперової тяганини стане менше: у ЗСУ дозволили електронний підпис для замовлення їжі

Відтепер військовим не потрібно видруковувати та підписувати документи в паперовому вигляді для замовлення продуктів харчування.  Для цього вони можуть використовувати кваліфікований електронний підпис (КЕП) на первинних документах.

Про це повідомила прес-служба Міністерства оборони України з посиланням на відповідний наказ міністра оборони. Там пояснили, що це рішення спрямоване на подальше впровадження інновацій в оборонному відомстві.

"Кваліфікований електронний підпис є одним із ключових кроків для DOT-Chain — інноваційної IT-системи, розробленої "Державним оператором тилу" для управління тиловим забезпеченням ЗСУ", — йдеться в повідомленні.

Військові вважають, що новація дозволить підписувати видаткові накладні, акти, рекламації в електронній системі без дублювання в паперовому вигляді.

"Ініціатива Міноборони спрощує документообіг і суттєво прискорює процеси забезпечення наших захисників і захисниць усім необхідним. В умовах війни, коли кожна хвилина має значення, впровадження цифрових інструментів дозволяє ефективніше використовувати наявні ресурси. Цифровізація також зменшує ризик помилок, пов'язаних із людським фактором, і дозволяє швидше реагувати на потреби військових. Це черговий крок до створення сучасної й ефективної системи тилового забезпечення, яка відповідає викликам сьогодення", — зазначив заступник міністра оборони України Дмитро Кліменков.

Заступниця міністра оборони України Катерина Черногоренко додала, що цифровізація процесів тилового забезпечення дозволить скоротити час на бюрократичні процедури та зосередитись на головному — оперативному забезпеченні наших захисників.

"Завдяки цьому наказу паперової тяганини стане менше, а замовлення продуктів харчування в армії стане швидшим і ефективнішим", — підсумувала вона.

Нагадаємо, що в лютому цього року Міністерство оборони України вирішило запровадити автоматизовані системи обліку у військових частинах. Таким чином у відомстві хочуть позбутися бюрократії.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Технології і наука, 27.08.2024 13:55