Передавав рашистам розвіддані про оборону Києва: СБУ затримала агента РФ

Служба безпеки України затримала та оголосили підозру у державній зраді агенту Російської Федерації. Він передавав ворогу розвіддані про оборону Києва.

Про це повідомляє прес-служба СБУ.

"Зловмисником виявився мешканець столиці, який на початку повномасштабного вторгнення збирав для ворога інформацію про місця базування Сил оборони у місті", — пише СБУ.

Згідно з даними слідства, агент для цього об’їжджав вулиці та вивчав ситуацію поблизу українських військових об’єктів. Зібрані дані надсилав через підконтрольний російській спецслужбі чат-бот у месенджері Telegram.

"Згодом, намагаючись уникнути відповідальності, фігурант мобілізувався до лав одного з підрозділів ЗСУ, який залучений на Авдіївському напрямку", — повідомили у відомстві.

СБУ затримала агента Росії

Фото: СБУ

Зазначається, що правоохоронні органи поетапно задокументували злочинну діяльність і затримали його в одному з фронтових міст регіону. 

"Слідчі Служби безпеки повідомили фігуранту про підозру за фактом державної зради. Зловмисник перебуває під вартою. Триває розслідування для встановлення всіх обставин злочину", — додали в СБУ.

Нагадаємо, працівники Державного бюро розслідувань повідомили про підозри підприємцям з Житомирщини, які в обхід законодавства купували продукцію у самопроголошеній "ДНР" та продавали її на українському ринку. Зокрема, справу порушено проти організатора схеми, а також одного із директорів та головного бухгалтера приватного підприємства області.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 03.05.2023 15:48