Фото ілюстративне. Джерело: Генштаб ЗСУ

"Перемога на землі кується в небі": у Повітряних силах розповіли, скільки російських цілей збили за час війни (відео)

Від початку повномасштабної військової агресії Російської Федерації Повітряні сили України знищили понад 8 000 повітряних цілей ворога. При цьому українські пілоти здійснили понад 20 тисяч бойових вильотів.

Про це повідомив командувач Повітряних сил Збройних сил України генерал-лейтенант Микола Олещук.

"Битва за небо триває. Цілодобово ворог атакує нас бомбами та ракетами, проводить повітряну розвідку, щоночі б’є ударними безпілотниками. Повітряні сили пліч-о-пліч з протиповітряною обороною усіх Сил оборони України відбивають удари. Наскільки це можливо, знищують засоби повітряного нападу противника, б’ють ворога з повітря, тримають оборону на землі", — наголосив він.

За його словами, за два з половиною роки Повітряні сили знищили понад 8 000 повітряних цілей ворога: сотні літаків і вертольотів, тисячі крилатих ракет і безпілотників. Українські пілоти здійснили понад 20 тисяч бойових вильотів, більшість — на бойове застосування авіаційних засобів ураження.

"Усе це стало можливим і завдяки потужній підтримці наших західних партнерів. Дякую їм за свідому позицію у захисті миру й демократії, наших людей! Якісно та уміло застосовуючи сучасне західне озброєння, воїни Повітряних сил проявили неабияку мужність, героїзм, професіоналізм і винахідливість", — додав Олещук.

Він уточнив, що в період широкомасштабного вторгнення за особисту мужність і самовідданість, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, 4 475 військовослужбовців Повітряних сил відзначені державними нагородами, 47 з них стали Героями України, 25, на жаль, посмертно…

"Вітаю усіх військовослужбовців і ветеранів Повітряних сил із 20 річницею, дякую усім, хто докладає максимум зусиль для нашої перемоги! Дякую партнерам, волонтерам, громадянському суспільству, всім, хто допомагає ставати нам сильнішими у боротьбі за мир і свободу для нашої України!" — підсумував командувач Повітряних сил ЗСУ.

Нагадаємо, що День Повітряних сил Збройних сил України відзначається щороку в першу неділю серпня. 2024 року це 4 серпня. Цього дня вітають військових, що належать до Повітряних сил, вшановують ветеранів. У мирний час організовували показові виступи авіаційної техніки та льотчиків. Сьогодні авіаційників з професійним святом привітали президент Володимир Зеленський, міністр оборони Рустем Умєров, головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 04.08.2024 10:13