Фото: міністерство оборони Республіки Білорусь

Перевірка бойової готовності військ: Білорусь анонсувала активність на кордоні з Україною

У п'ятницю, 21 червня, почалася раптова перевірка готовності з'єднань та військових частин збройних сил Білорусі до виконання завдань за призначенням. Захід проходитиме у Гомельській та Брестській областях.

Про це йдеться у прес-службі міністерства оборони Республіки Білорусь.

Там зазначили, що до перевірки залучаються військові частини та підрозділи оперативних командувань, сил спеціальних операцій, ракетних військ та артилерії, ВПС та військ ППО.

  • На першому етапі будуть відпрацьовані питання оперативного заняття призначених районів, підготовки їх з інженерного погляду, організації охорони та оборони, заступу на бойове чергування.
  • Надалі військовим частинам та підрозділам належить виконати навчально-бойові завдання.

"Для проведення перевірки будуть залучені полігони та ділянки місцевості у Брестській та Гомельській областях", — йдеться у заяві білорусів.

У білоруському відомстві також попередили, що у цей період можливий рух бойової техніки дорогами загального користування.

Раніше білоруський Держприкордонкомітет нібито зафіксував збільшення угруповання українських військових на кордоні з Україною. У відповідь Сили оборони заявили, що здійснюють захист своєї території від агресора і в цьому немає жодних провокацій.

Нагадаємо, на початку квітня самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що його країна готується до війни. До того ж диктатор повідомив, що наразі у Білорусі триває необхідна підготовка відповідних підрозділів, у війська постачають різні види озброєнь і техніки. Хоча і зазначив, що РБ не хоче воювати, але все ж готується до війни.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 21.06.2024 10:59