Фото: Instagram Далакяна

Перша поразка у кар'єрі та втрата чемпіонського титулу: українського боксера побили у Японії

Український боксер найлегшої ваги Артем Далакян втратив титул чемпіона світу за версією WBA. Сьомий захист поясу завершився невдачею для нашого земляка.

Бій пройшов у японській Осаці, де відбувся вечір боксу, за участі українця Артема Далакяна та обов’язкового претендента Сеїго Акуї. Бій тривав усю дистанцію з 12 раундів і одноголосним рішенням суддів перемогу здобув 28-річний претендент — 116:112, 117:111, 119:109.

Для 36-річного Далакяна це перша поразка в кар’єрі, він втратив чемпіонський титул WBA, яким володів з 2018 року.

Варто відзначити, що український боксер Сергій Богачук, який виступає у першій середній вазі, ймовірно, проведе свій наступний поєдинок за титул чемпіона світу. Це станеться внаслідок позбавлення пояса WBC американського бійця Джармелла Чарло.

Раніше повідомлялось, що український боксер Василь Ломаченко проведе поєдинок за вакантний титул чемпіона світу IBF у легкій вазі проти австралійця Джорджа Камбососа. Бій відбудеться 13 квітня.

Що кажуть букмекери про бій Усика та Ф'юрі

Букмекери миттєво відреагували на непереконливу перемогу Ф'юрі над Нганну та суттєво опустили показник на тріумф Усика в історичному бою. Аналітики й надалі вважають фаворитом майбутнього поєдинку за звання абсолютного чемпіона світу з боксу в надважкій вазі володаря титулу за версією WBC Тайсона Ф'юрі. На його перемогу можна поставити з коефіцієнтом 1,81.

Про це свідчать котирування букмекерських контор. Згідно з ними, виграш чемпіона світу за версіями WBO, WBA, IBO й IBF Олександра Усика оцінюють у 2,05. Нічия, як найменш вірогідний результат у боксі, має коефіцієнт 17,00.

На думку букмекерів, найімовірнішим результатом бою є перемога британця за очками — 2,65. Успіх Ф'юрі нокаутом оцінюється коефіцієнтом 5,0. Перемога Усика суддівським рішенням — 3,10. Достроковий тріумф українського боксера — 6,0.

Нагадаємо, що керівник промоутерської компанії Top Rank Боб Арум розповів про гонорари, які отримають за чемпіонський бій Олександр Усик і Тайсон Ф’юрі. Цього разу принцип розподілу грошей дещо інший, ніж за підсумками попередніх поєдинків.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Спорт, 23.01.2024 19:57