Фото: Daily Mail

Під час аварії атомного підводного човна Китаю загинули 55 моряків, Пекін заперечує, — ЗМІ

Підводний човен військово-морського флоту армії Китаю в серпні 2023 року, імовірно, потрапив у підводну пастку для британських та американських суден у Жовтому морі, яку раніше виставили китайські військові. Внаслідок катастрофи загинуло 55 китайських моряків. У Пекіні цю інформацію заперечують.

Про це повідомляє Daily Mail із посиланням на джерела, близькі до розвідки Британії.

Зазначається, офіційно Китай дані про загибель моряків і катастрофу підводного човна не підтверджує. Імовірно, подія сталася 21 серпня. Місцем, де сталася аварія, називається Тайванська протока. Зібрані британськими розвідниками дані свідчать про те, що в результаті інциденту загинули 55 членів екіпажу: 22 офіцери, семеро курсантів, дев’ять старшин, а також 17 матросів. Крім того, серед загиблих є і капітан китайської військової субмарини Сюе Юн-Пен.

"Підводний човен зіткнувся з ланцюговою і якірною перешкодою, що використовується ВМС Китаю для відловлювання підводних човнів США та їхніх союзників. Це призвело до збоїв у системах, на ремонт і випливання пішло шість годин. Бортова киснева система отруїла екіпаж після катастрофічної відмови", — пише видання.

Варто зазначити, що офіційний представник Міністерства оборони Китаю У Цянь назвав повідомлення про масову загибель китайських військовослужбовців та катастрофу підводного човна ВМС Китаю "абсолютною брехнею". Міністерство оборони Тайваню також не підтверджує ці повідомлення, наголошуючи, що не зуміло виявити жодних доказів аварії.

Нагадаємо, 20 вересня приблизно за 40 кілометрів від узбережжя Румунії стався вибух на вантажному судні в Чорному морі. За попередньою інформацією, вибух стався в машинному відділенні судна. Екіпаж заявив, що, на їхню думку, судно натрапило на міну, однак румунська влада не підтвердила причину вибуху.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 04.10.2023 14:19