Фото: соцмережі

Підготовка лікарень до блекаутів: медзаклади отримали понад 40 потужних генераторів

До українських лікарень та медичних закладів освіти розподілено 42 генератори великої потужності (на 150-264 кВТ) на випадок відключень електроенергії. Вони були закуплені у рамках співпраці Міністерства охорони здоров’я (МОЗ) України та Світового банку.

Про це повідомляє прес-служба МОЗ.

Зазначається, що пристрої розподілено до Дніпропетровської, Одеської, Тернопільської, Хмельницької, Луганської, Волинської, Закарпатської, Івано-Франківської, Полтавської, Сумської, Запорізької, Львівської, Київської, Черкаської областей та міста Києва.

"Високопотужні генератори здатні забезпечити повноцінну та безперебійну роботу медзакладів в критичний момент. Вони мають спрацьовувати автоматично у разі аварійного відключення електроенергії та постачатимуть напругу в мережу", — йдеться у повідомленні.

Вони живитимуть операційні, реанімації, кисневі станції та інше критично важливе обладнання, що особливо важливо в умовах постійних обстрілів та атак з боку російської армії на енергетичну систему України.

"Генератори доставляють відповідно до актуальних потреб кожної області. У рамках спільного проєкту МОЗ та Світового банку через міжнародну організацію Crown Agents до областей загалом буде розподілено 467 генераторів", — додали у прес-службі.

Фото: МОЗ

Варто додати, що нещодавно ще 78 генераторів великої потужності у рамках співпраці МОЗ та Світового банку було розподілено до лікарень та медичних закладів освіти на випадок блекаутів.

Нагадаємо, раніше речник командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат попередив, що енергетична інфраструктура України може знову бути у небезпеці. Армія Російської Федерації не відмовиться від намірів завдавати ударів по цих об'єктах. Військовий наголосив, що восени окупанти знову можуть почати системно обстрілювати енергетичну інфраструктуру України.

Раніше повідомлялось, що Київ має 15 сценаріїв на випадок зимового блекауту. У столиці запланували тренування щодо стійкості системи життєзабезпечення міста під час надзвичайної ситуації.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими 

Події, 18.10.2023 14:39