Фото: "Укрінформ"

У Міненерго зробили прогноз щодо блекаутів цієї зими

В Україні наразі жодних відключень світла не планується. Проте якщо будуть серйозні пошкодження енергетичної інфраструктури через російські обстріли, то можливі нетривалі відключення електроенергії.

Про це заявив міністр енергетики України Герман Галущенка в ефірі телемарафону "Єдині новини". 

Посадовець зазначив, що зараз спрогнозувати рівень та масштаб ворожих атак, а також їхній вплив на енергосистему України досить складно. 

"Будемо по ходу реагувати та приймати рішення", — сказав Галущенко.

За його словами, зараз проводяться тренування для підготовки "до будь-яких рішень".

"Безумовно, якщо будуть масовані удари, дійсно завдадуть суттєвої шкоди енергосистемі — можливі блекаути. Але ми готуємо все для того, щоб вони мали... вони і будуть мати короткочасний характер, і для того, щоб максимально швидко відновлювати", — попередив він.

Нагадаємо, Київ має 15 сценаріїв на випадок зимового блекауту. У столиці запланували тренування щодо стійкості системи життєзабезпечення міста під час надзвичайної ситуації.

Додамо, раніше речник командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат попередив, що енергетична інфраструктура України може знову бути у небезпеці. Армія Російської Федерації не відмовиться від намірів завдавати ударів по цих об'єктах. Військовий наголосив, що восени окупанти знову можуть почати системно обстрілювати енергетичну інфраструктуру України.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Економіка, 13.10.2023 08:12