Фото: Facebook Ігора Клименка

Підрив Каховської ГЕС: скільки людей загинули і зникли безвісти — оновлені дані

Унаслідок підриву російськими військами дамби Каховської ГЕС загинули четверо людей. Ще 27 вважаються зниклими безвісти.

Про це повідомив у Facebook міністр внутрішніх справ Ігор Клименко.

На цей час у Херсонській області фактично підтоплені 47 населених пунктів, з них 33 (3815 будинків) — на підконтрольній Україні території, 14 — на тимчасово захопленій. У Миколаївській області підтоплений 31 населений пункт. Евакуювати там вдалося 936 осіб. Одна людина загинула. У Дніпропетровській області відсутнє водопостачання у понад 89 тисяч абонентів у 26 населених пунктах. У співпраці з місцевою владою здійснюється підвіз питної і технічної води.

За даними Клименка, станом на 12:00 10 червня евакуювати вдалося 2620 людей, 160 з них — діти. Унаслідок ворожого обстрілу під час евакуаційних заходів 11 людей зазнали травмувань.

"Намагаємося продовжувати евакуаційні заходи, але ворог нещадно обстрілює. Не втрачаємо сили та віри: робимо все, щоб врятувати людей", — додав міністр.

Нагадаємо, 8 червня волонтери, які допомагають евакуювати людей у Херсоні, попали під обстріл. Російські війська обстріляли район Корабельної площі в Херсоні просто під час евакуації жителів затоплених районів.

Відомо, що на Херсонщині продовжує спадати вода після підтоплення внаслідок підриву Каховської ГЕСНаразі вода тримається на рівні 4,72 метра.

Вночі 6 червня російські окупанти підірвали Каховську гідроелектростанцію. За даними "Укргідроенерго", після підриву окупантами Каховська гідроелектростанція повністю зруйнована й відновленню не підлягає.

За даними української розвідки, за підривом ГЕС стоїть 205 мотострілецька бригада Збройних сил Росії. Радник глави офісу президента України Михайло Подоляк вважає, що росіяни підірвали дамбу "у стані афекту" й не розуміли наслідків.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими 

Війна, 10.06.2023 13:58