Фото: ДПСУ

Підробляють свідоцтво про смерть дружини: прикордонники розповіли, як чоловіки намагаються втекти за кордон

Українські чоловіки вигадали нову схему для перетину кордону. Вони підробляють свідоцтво про смерть дружини.

Про це повідомив речник Державної прикордонної служби Андрій Демченко в ефірі телемарафону.

За його словами, чоловіки намагаються використати підробні документи, оскільки батькам-одинакам дозволено перетинати кордон. Також підробляють документи про своїх дітей — намагаються надати свідоцтво про наявність трьох дітей віком до 18 років.

"Чоловіки у прикордонних пунктах пропуску, як правило, намагаються використати підробний документ, в тому числі і документи з військкоматів, які визначають, що вони не придатні до військової служби. Або ж ми часто бачимо, чоловіки підробляють документи про своїх дітей, наприклад, у них немає трьох дітей у віці до 18 років, про те вони намагаються надати свідоцтва про народження про те, що у них є начебто троє дітей. Або ж, як це не прикро, інколи надають свідоцтво про смерть дружини, оскільки батькам-одинакам також дозволено перетинати кордон", — розповів Демченко.

НагадаємоДержавна прикордонна служба посилює заходи стосовно встановлення законних підстав для перетинання державного кордону особами, внесеними до системи "Шлях". Є вже перші судові рішення щодо порушників.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 04.06.2023 09:58