Фото: Київська міська прокуратура

Підтоплення тунелю: суд обрав запобіжні заходи посадовцям київського метро

У четвер, 25 липня, суд обрав запобіжний захід виконувачу обов’язків начальника КП "Київський метрополітен" та начальнику служби колії, тунельних споруд і будівель столичної підземки.

Про це повідомила Київська міська прокуратура.

Зазначається, що обом посадовцям призначили цілодобовий домашній арешт. Також їм заборонено спілкування зі свідками та іншим підозрюваним у кримінальному провадженні. 

До того ж підозрювані мають здати на зберігання свої паспорти для виїзду за кордон. Обмеження діятимуть до 23 вересня 2024 року.

У прокуратурі нагадали, що начальника служби колії, тунельних споруд КП "Київський метрополітен" підозрюють у неналежному виконанні посадових обов’язків, що призвело до розгерметизації тунелю, наявності тріщин у стінах тунелю та його подальшого підтоплення на ділянці київського метро між станціями "Деміївська" та "Либідська".

Натомість виконувачу обов’язків начальника столичної підземки інкримінують службову недбалість.

Що відомо про підтоплення метро у Києві

За інформацією правоохоронців, у грудні 2023 року на деяких ділянках синьої гілки столичної підземки сталось аварійне підтоплення та просідання ґрунту над тунелем. Це спричинило як тимчасове обмеження руху потягів через низку станцій метро, так і повне закриття окремих його ділянок. Серед підозрюваних — виконувач обовʼязки начальника комунального підприємства "Київський метрополітен" та начальник служби колії, тунельних споруд і будівель. Загальна сума завданих збитків внаслідок аварії — майже 165 мільйонів гривень.

Раніше міський голова Віталій Кличко заявляв, що рух метрополітену відновлять до кінця літа 2024-го. А от гендиректор холдингу, який займається ремонтом тунелю, казав, що для робіт знадобиться більше часу — ремонт, за його словами, мають завершити до осені.

Нагадаємо, 23 липня 2024 року двом посадовцям комунального підприємства "Київський метрополітен" повідомили про підозру через підтоплення тунелів між станціями "Деміївська" та "Либідська".

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 25.07.2024 18:40