Фото: ілюстративне Джерело: соцмережі

Підвищення податків: профільний комітет Ради підтримав оновлену версію законопроекту

У четвер, 29 серпня, комітет Верховної Ради з питань фінансів, податкової та митної політики підтримав оновлену версію законопроекту про підвищення податків і рекомендував нардепам ухвалити його у першому читанні.

Про це повідомив заступник голови Комітету Верховної Ради з питань фінансів, податкової та митної політики, народний депутат від "Голосу" Ярослав Железняк.

"Комітет підтримав оновлену версію урядового закону про підвищення податків №11416-д. Це рішення тільки за основу", -- написав він на своїй сторінці у Telegram.

"За" проголосували 17 парламентарів, "проти" — двоє. Була дискусія про вилучення норми про податок 50% на банки.

"Депутати виступили "за". "Проти" виступив НБУ, Мінфін та говорять категорично проти МВФ. Говорять, що доведеться докапіталізовувати банки та неможливо буде залучити 385 мільярда гривень на ринку до кінця року. Домовились повернутися до цього у другому читанні", — зазначив Железняк.

Доопрацьований законопроект передбачає:

  • підвищення військового збору з 1,5% до 5%;
  • збільшення податків для першої та другої групи ФОП;
  • авансові внески на АЗС;
  • 1% для всіх форм ФОП третьої групи;
  • 25% прибутку на фінустанови;
  • помісячна звітність ПДФО (для економічного бронювання).

Нардеп додав, що голосування у залі заплановане вже на наступному тижні.

Варто зазначити, нещодавно голова Верховної Ради Руслан Стефанчук заявив, що народні депутати однозначно розглянуть питання збільшення податків. За його словами, це може відбутися вже у вересні.

Нагадаємо, 18 липня Верховна Рада прийняла у цілому законопроект №11256-2 про підвищення акцизного податку на паливо. Крім того, парламент підтримав правку про зміну тарифів на газ. Закон має набути чинності 1 вересня 2024 року.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Економіка, 29.08.2024 17:44