Фото: соцмережа X Julie Dungelhoeff

Після результатів екзитполів у Парижі спалахнули масові протести

Тисячі людей увечері 30 червня зібралися на площі Республіки в Парижі — історичному центрі мітингів та інших масових зборів, щоб висловити протест проти величезних перемог, які, як очікується, здобуде права партія "Національне об'єднання" у першому турі парламентських виборів.

Про це повідомляє France 24. Як зазначає видання, більшість протестувальників були молоддю, які вигукували гасла на кшталт "фашисти, йдіть".

Частина невдоволених людей залізла на монумент у центрі площі, звідки розмахували прапорами Палестини та ПАР, а також плакатами "проти фашизму" та проти "вкрай правих". Декілька людей залишили на монументі написи за допомогою балончика з фарбою.

Зокрема, 18-річна дівчина, з якою спілкувалася кореспондентка і яка голосувала вперше, сказала, що вона глибоко розчарована результатами та "ходитиме від дверей до дверей", щоб переконати людей проголосувати у другому турі, інакше вона опиниться у "Франції, яка не буде тією Францією, де вона сподівалася жити".

За даними проведених на дільницях опитувань, на дострокових парламентських виборах у Франції впевнено перемагає ультраправа партія "Національне об'єднання", отримавши 34,2% голосів.

Нагадаємо, лідерка французьких ультраправих Марін Ле Пен припустила значні розбіжності щодо підтримки України в разі перемоги на парламентських виборах. Це відбуватиметься за умови співіснування президента Еммануеля Макрона й уряду, який очолить лідер її списку Жордан Барделла.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 01.07.2024 06:48