Фото ілюстративне. Джерело: Getty Images \ Global Images Ukraine

У Франції назвали головну загрозу для Олімпіади в Парижі

Французька влада знову висловила занепокоєння через загрозу ісламістських терактів. За інформацією місцевої поліції, їх можуть готувати до літніх Олімпійських ігор у Парижі.

Про це повідомило видання Politico з посиланням на шефа поліції французької столиці Лорана Нуньєса, який зробив таку заяву під час прес-конференції. При цьому він водночас заспокоїв журналістів, що наразі явної загрози немає.

"Ісламський тероризм залишається нашим головним занепокоєнням", — зазначив Нуньєс.

Франція перебуває у стані підвищеної готовності через побоювання щодо можливих терористичних атак під час Олімпіади.

"Поки що немає чіткої загрози для Ігор і нашої країни, але я хотів би нагадати, що наприкінці травня в Сент-Етьєні заарештовано двох осіб, які планували проект, спрямований безпосередньо проти Олімпійських ігор", — додав шеф поліції.

Як відомо, у Франції серйозно стурбовані ймовірністю терористичних атак під час церемонії відкриття літніх Олімпійських ігор у Парижі. До заходів безпеки вирішили навіть залучити військових із низки країн-партнерів.

Нагадаємо, на початку червня компанія Microsoft оприлюднила спеціальну заяву, згідно з якою Росія розгорнула дезінформаційну кампанію. Вона має на меті очорнити Францію та майбутні Олімпійські ігри, які відбудуться цього літа в Парижі.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Спорт, 21.06.2024 19:56