Фото ілюстративне. Джерело: Getty Images / Global Images Ukraine

Росія розпочала провокації, щоб очорнити Францію та Олімпіаду в Парижі

Росія розгорнула дезінформаційну кампанію. Вона має на меті очорнити Францію та майбутні Олімпійські ігри, які відбудеться цього літа в Парижі.

Про це повідомило видання zn.ua з посиланням на спеціальну заяву компанії Microsoft.

Там зазначили, що Росія створила фейкові сайти новин і навіть повнометражний документальний фільм, які "битимуть" по Міжнародному олімпійському комітету та нагнітатимуть думку, що літні Ігри затьмарить насильство.

"Найтривожніша дезінформація, поширювана проросійськими суб'єктами, спрямована на те, щоби видати себе за войовничі організації та сфабрикувати загрози для Ігор на тлі конфлікту між Ізраїлем і ХАМАСом", — наголошується в повідомленні Microsoft.

За словами корпорації, дезінформаційні кампанії проводилися двома підтримуваними Росією структурами — Storm-1679 і Storm-1099 (відомими також як Doppelganger).

Microsoft повідомив також, що кампанія активізувалася наприкінці минулого року після того, як Міжнародний олімпійський комітет ухвалив рішення дозволити російським спортсменам брати участь в іграх в індивідуальному нейтральному статусі.

Як відомо, наприкінці травня у Франції правоохоронці затримали 18-річного чеченця, який, імовірно, планував вчинити теракт на Олімпіаді під час футбольного турніру.

Нагадаємо, що 17 травня російський диктатор Володимир Путін на прес-конференції під час візиту до Китаю відреагував на ідею про "олімпійське перемир'я", яку запропонував Еммануель Макрон. Він натякнув, що Москва її не прийме.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Спорт, 04.06.2024 10:55