Фото ілюстративне. Джерело: KCNA

Північнокорейські війська на війні Росії проти України: як відреагує НАТО, — ЗМІ

НАТО однозначно відреагує на відправлення північнокорейських військових до Російської Федерації. Це може відбутися декількома способами. Один із них — посилення підтримки України.

Таку інформацію оприлюднило видання Bloomberg. Журналісти посилаються на південнокорейську розвідку, яка з'ясувала, що Північна Корея незабаром відправить другу партію своїх солдатів до Росії. Документ із таким змістом вже отримали союзники Сеула.

У документі йдеться про те, що на Далекому Сході Росії зараз проходить підготовку перша група з 1 500 елітних бійців-спецпризначенців КНДР. Їх доставили туди в період з 8 до 13 жовтня на кораблях. Загалом у Росію планується відправити близько 10 тисяч північнокорейських військових.

За інформацією розвідки Південної Кореї, зі серпня минулого року Пхеньян відправив окупантам близько восьми мільйонів 122-міліметрових і 152-міліметрових артилерійських снарядів північнокорейського виробництва. Також до Росії доставлено 100 ракет Hwasong-11 і протитанкову зброю Bulsae-4.

Два джерела Bloomberg розповіли, що Сеул планує представити частину своїх розвідувальних даних офіційним особам НАТО у понеділок. За словами співрозмовників видання, потенційна відповідь НАТО на такі дії Пхеньяна "обмежена". Вона може містити посилення допомоги Україні, а також зміцнення співпраці з країнами Індо-Тихоокеанського регіону.

Журналісти також з’ясували, що північнокорейські війська відправлять на війну проти України після підготовки на Далекому Сході, яка триватиме приблизно місяць. Кремль планує видати солдатам КНДР зброю, форму та підроблені посвідчення особи, щоби видати їх за мешканців східних регіонів Російської Федерації.

Нагадаємо, вчора президент Південної Кореї Юн Сок Йоль заявив, що можливість постачання зброї Україні з Південної Кореї залежатиме від обсягів військової співпраці між Росією та КНДР. Сеул може розглянути питання надання озброєння українській армії.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 25.10.2024 16:27