Побори з підприємців влаштувала злочинна група на Одещині

04 ЛЮТОГО 2022 09:24

До складу угруповання входили посадові особи структурного підрозділу міської ради та місцевий житель. Останній виконував роль посередника.  Зловмисники обклали «даниною» місцевих підприємців. Останні повинні були щомісячно сплачувати певну суму коштів, аби спокійно займатися підприємницькою діяльністю.

Як встановили поліцейські, організували злочинну «схему» посадові особи структурного підрозділу міської ради. Аби не потрапити у поле зору правоохоронців, залучили посередника.

Повідомляє TrueUA, з посиланням на МВС.

У порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України правоохоронці затримали посередника під час отримання «траншу» у сумі 4000 гривень. Раніше було задокументовано отримання від підприємців ще 12 000 гривень.

Під час проведення слідчих дій поліцейські вилучили гроші - 35 000 гривень та 9800 доларів США - із зазначенням того, хто і скільки сплатив за «спокій».

Вирішується питання щодо повідомлення посереднику про підозру. Після проведення необхідних процесуальних заходів буде надана правова кваліфікація діям посадових осіб міської ради та прийматиметься рішення про повідомлення їм про підозру.

Фото МВС.

Також читайте: Компанія Toyota випустить спільно із японським космічним агентством місяцехід

Суспільство, 04.02.2022 09:24