Колаж TrueUA

Поліція буде затримувати порушників комендантської години в новорічну ніч

Порушників комендантської години у новорічну ніч будуть затримувати працівники поліції. Їх доправлятимуть до відділків поліції.

Таку заяву в ефірі телемарафону зробив заступник начальника департаменту превентивної діяльності Національної поліції Анатолій Серединський.

Він підкреслив, що комендантську годину в Україні не будуть скасовувати, а правоохоронці посилять заходи безпеки по всій країні. Ці заходи будуть стосуватися масового перебування громадян у громадських місцях.

Посадовець додав, що близько 30 тисяч поліціянтів забезпечуватимуть порядок на Новий рік в Україні. Серединський також наголосив, що порушників комендантської години доставлятимуть до відділків поліції.

"Щоб встановити, що сталося в житті кожного громадянина, який свідомо пішов з порушенням комендантської години. Також цими людьми дуже цікавляться наші центри комплектування", — додав заступник начальника департаменту превентивної діяльності Національної поліції.

Раніше у Нацполіції закликали українців не порушувати комендантську годину в новорічні свята. Проте правоохоронні органи з розумінням поставляться до перебування громадян на вулиці за нагальної потреби.

Варто додати, що за даними Національної поліції, протягом 2023 року у Києві працівники поліції виявили 41 394 людей, які порушили встановлені заходи комендантської години.

Нагадаємо, на період зимових свят комендантська година діятиме у звичному режимі — з 00:00 до 05:00. Зокрема, у столиці не заплановано жодних масових заходів.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими 

Суспільство, 30.12.2023 18:54