Поліція підозрює 10 чоловік зі збірної Росії в допінгу. Їм загрожує кримінальна справа

13 ГРУДНЯ 2018 12:41

Напередодні старту другого етапу Кубка світу в австрійському Хохфільцені в розташування збірної Росії нагрянула поліція. Служби правопорядку пред'явили звинувачення в порушенні антидопінгових правил десятьом членам збірної Росії, яким інкримінують вживання допінгу під час ЧС-2017, повідомляє Euro Sport.

Звинувачують головного тренера збірної Росії на момент ЧС-2017 Олександра Касперовича, лікарів і масажистів збірної: Артема Кринцілова, Олександра Селявкіна, Євгенія Шутова та Дмитра Топичканова та біатлоністів: Євгенія Гаранічева, Олександра Логінова, Антона Шипуліна, Олексія Волкова та Ірину Старих.

Зазначені члени національної команди повинні в четвер з'явитися в поліцію і відповісти на звинувачення. У Хохфільцені зараз знаходяться Шутов, Топичканов, Гараничев, Логінов і Старих. Шипулін теж в Австрії - на зборі в Обертілліахе.

У чому конкретно звинувачують? У маніпуляціях з переливанням крові.

У 2017 році був один неприємний момент, але це скоріше схоже на технічний збій і питання було врегульоване тоді ж.

В Австрії вживання або будь-який інший зв'язок з допінгом - кримінально карається. Після посилення законодавства за це можна сісти на три роки до в'язниці.

IBU продовжує розслідування стосовно Євгена Устюгова, Світлани Слєпцова, Олександра Печенкина і Олександра Чернишова. Справи по спортсменам були відкриті ще в кінці серпня, але результатів поки немає. Проте, в разі «бана» Устюгова Росія позбудеться естафетного золота Сочі.

«92 відсотки допінгових порушень в нашому спорті пов'язані з Росією. Зрештою, треба закрити це питання, щоб йти в майбутнє. Ми не хочемо більше воювати з російським біатлоном, але вам треба визнати помилки минулого, вибачитися і заплатити», - перший віце-президент IBU Іржі Гамза на словах миролюбний, але в світлі останньої події це більше скидається на ілюзію.

Судячи з усього платити і каятися російському біатлону доведеться ще довго.

Спорт, 13.12.2018 12:41