Фото: Telegram-канал Віталія Кличка

Поліція розслідує розкрадання коштів на ремонті Дегтярівського шляхопроводу у Києві

У столиці поліція розпочала кримінальне провадження за фактом розкрадання держкоштів на ремонті Дегтярівського шляхопроводу.

Про це повідомила прес-служба поліції Києва.

За даними правоохоронців, попередньо встановлено, що посадовці комунальної корпорації "Київавтодор" разом з керівниками підрядного приватного підприємства налагодили схему з розкрадання коштів, виділених з місцевого бюджету на виконання ремонту автомобільних шляхів Києва.

Зокрема, як з'ясувало слідство, під час реконструкції Дегтярівського шляхопроводу деякі будматеріали були закуплені за цінами, що перевищують ринкові. Збитки від такої протиправної діяльності можуть сягати сотень тисяч гривень.

"Слідчі поліції столиці внесли відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 4 ст. 191 Кримінального кодексу України – привласнення чужого майна шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, в умовах воєнного стану. Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від п'яти до восьми років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років", — йдеться у повідомленні.

Що відомо про ремонт Дегтярівського шляхопроводу

Ремонт шляхопроводу розпочався ще у січні минулого року. Так, спочатку планувалося, що роботи триватимуть до 30 листопада 2023 року. На ремонт виділили близько одного мільярда гривень.

Проте 30 вересня у ході ремонтних робіт у Києві на проїжджу частину обвалилися кілька прольотів Дегтярівського мосту. У КМДА наголосили, що відповідальність за інцидент несе підрядник.

2 жовтня Київська міська прокуратура відкрила кримінальне провадження за фактом обвалення конструкцій Дегтярівського шляхопроводу.

Водночас наприкінці жовтня на Дегтярівському шляхопроводі встановили 28 нових балок прогонової конструкції мосту. Підрядна організація за свій кошт усунула наслідки невдалої спроби монтажу балок. Вже 20 грудня на оновленому Дегтярівському мосту відкрили рух транспорту.

Нагадаємо, раніше Національне антикорупційне бюро і Спеціальна антикорупційна прокуратура повідомили чинному депутату Одеської обласної ради про підозру через розкрадання шести мільйонів гривень бюджетних коштів.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 01.03.2024 18:59