Фото: Офіс президента

Politico: Адміністрація Байдена веде переговори з Джонсом про допомогу Україні

Адміністрація президента Сполучених Штатів Америки Джо Байдена проводить переговори зі спікером Палати представників Майком Джонсоном щодо ухвалення нового пакета допомоги Україні.

Про це повідомило видання Politico, посилаючись на власні джерела.

Зокрема, за інформацією журналістів, помічники Байдена намагаються домовитися із Джонсоном, аби він виніс на голосування пакет допомоги Україні в розмірі 60 мільярдів доларів.

До того ж джерела видання в адміністрації Байдена наголосили, що Білий дім підтримував зв'язок із Джонсоном і обговорював новий пакет допомоги України протягом двотижневих канікул у Конгресі. Водночас президент та його команда утримувалися від надмірного тиску на спікера, даючи Джонсону час для перепочинку.

У виданні зауважили, що на сьогодні у Білому домі сподіваються, що після тривалих переговорів Конгрес почне працювати у квітні над пакетом допомоги. 

"Але вони також не відмовляються від ідеї, що Джонсону, можливо, знадобиться знайти якесь прикриття, щоб винести схвалений Сенатом пакет допомоги до Палати представників — чи то схоже на політичну перемогу, чи то просто впевненість у тому, що, якщо він покладається на демократів під час ухвалення закону це не призведе до втрати його роботи як спікера", — зазначає Politico.

Нагадаємо, аналітики видання Bloomberg заявляли, що спікер Палати представників США Майк Джонсон шукає шляхи пом'якшення опозиції з боку радикальних республіканців. Тож голосування щодо допомоги Україні навряд чи відбудеться щонайменше до середини квітня, а можливо, його перенесуть іще на пізніше.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 05.04.2024 07:07