Фото ілюстративне зі соцмереж

Польська авіація працювала в режимі підвищеної готовності цього ранку: в чому причина

У вівторок, 23 січня, Польща підіймала в небо свою авіацію. Це відбулося на тлі ракетної атаки російських військ по Україні.

Про це повідомило оперативне командування Збройних сил Польщі у соціальній мережі X (колишній Twitter).

"Повідомляємо, що спостерігається інтенсивна діяльність дальньої авіації Російської Федерації, яка пов’язана з наміром завдати ударів по території України", — зазначали польські повітряні сили.

Вони поінформували громадян про те, що проводять усі необхідні процедури для забезпечення безпеки повітряного простору Польщі, тож контролюють ситуацію на постійній основі.

Також польські авіаційними попередили, що польська та союзницька авіація активізована, що може призвести до підвищення рівня шуму, особливо в південно-східній частині країни.

І лише ближче до 11 години дня оперативне командування Збройних сил Польщі оголосило про відбій небезпеки.

"У зв’язку зі зниженням рівня загрози припинено чергування польських та союзницьких літаків у нашому повітряному просторі. Вони повернулися до своїх баз і стандартної операційної діяльності", — йдеться в повідомленні.

Як відомо, загалом над територією України зафіксували 41 засіб повітряного нападу противника. Більшість ракет була тих типів, що атакують за балістичною траєкторією. Головний удар окупанти запланували на Київ і Харків.

Нагадаємо, головнокомандувач Збройних сил України Валерій Залужний розповів, що в результаті бойової роботи сили та засоби Повітряних сил у взаємодії з протиповітряною обороною Сил оборони знищили 21 ракету. До того ж не всі інші ворожі ракети, що атакували за балістичною траєкторією, досягнули своїх цілей.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

 

Війна, 23.01.2024 11:08