Фото: ілюстративне Джерело: ДПСУ

Польські фермери заблокували п'ять пунктів пропуску на кордоні з Україною: скільки вантажівок у чергах

Польські фермери продовжують блокувати пункти пропуску на кордоні з Україною. Станом на ранок 13 лютого рух вантажівок обмежено на п'ятьох пунктах.

Про це в ефірі телемарафону розповів речник Державної прикордонної служби Андрій Демченко.

"Вчора до 10:00 польські фермери блокували два напрямки — "Ягодин" і "Рава-Руську". Потім вони поновили блокування пункту пропуску "Шегині", а також стали блокувати КПП "Устилуг" та "Угринів". Це п'ять напрямків, де блокують рух саме вантажних засобів", — розповів Демченко.

Посадовець наголосив, що наразі через кордон пропускається невелика кількість вантажівок. Зокрема, за годину протестувальники можуть пропускати по кожному з напрямків одну-три автівки як в бік Польщі, так і в бік України.

"Все залежить від організаторів та учасників та їх бажання пропустити автомобілі через свої умовні місця, де вони блокують рух. На щастя, не блокується рух для інших категорій транспорту. Легкові автомобілі та автобуси вільно перетинають кордон в обох напрямках", — пояснив речник.

Демченко зазначив, що у чергах на польському кордоні перебувають близько 1250 вантажівок.

Нагадаємо, на пункті пропуску "Ягодин — Дорогуськ" 11 лютого польські фермери висипали зерно з декількох українських вантажівок. Зокрема, учасники блокади зрізали пломби з вантажівок за допомогою болгарки. Зі скількох ваговозів висипали зерно — невідомо.

Посольство України в Польщі звернулося до поліції через інцидент із розсипаним зерном у польському Дорогуську, який трапився 11 лютого. За словами посла України у Польщі Василя Зварича, "такі методи протестувальників не повинні толеруватися в європейській цивілізованій країні, не кажучи вже про моральну сторону цієї провокації".

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 13.02.2024 09:38