Фото: ДПСУ

Польські протестувальники блокують рух пасажирських автобусів: на кордон вирушив український консул

Консул Генерального консульства України в Любліні негайно виїхав до пункту перетину кордону "Ягодин-Дорогуськ" у звʼязку з появою інформації про безпідставні затримки польськими протестувальниками пасажирських автобусів.

Про це на своїй сторінці у Facebook заявив посол України у Польщі Василь Зварич.

Він наголосив, що консулом будуть проведені необхідні розмови на місці, щоб унеможливити будь-які затримки руху пасажирських автобусів.

"Як і дотепер, рух легкового транспорту і пасажирських автобусів повинен обовʼязково відбуватися без жодних перешкод", — йдеться у заяві Зварича.

Раніше повідомлялось, що польські фермери погодилися тимчасово розблокувати один із пунктів пропуску на польсько-українському кордоні. Станом на ранок 9 березня в чергах перебувало близько 2,3 тисячі вантажівок.

Як відомо, польські фермери продовжують блокувати рух вантажних транспортних засобів. Спостерігається значне ускладнення для перетину кордону — як в напрямку України, так і в напрямку Польщі. Блокування тривають на шести пунктах пропуску: "Ягодин", "Устилуг", "Угринів", "Рава-Руська", "Шегині", "Краківець".

Нагадаємо, речник Державної прикордонної служби Андрій Демченко заявляв, що станом на 7 березня на шести пунктах пропуску українсько-польського кордону стояли теж близько 2 300 вантажних транспортних засобів.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 11.03.2024 17:26