Фото: Х/Drapiąca Metka

Польському фермеру, який розмістив плакат із закликом до Путіна, оголосили про підозру

Фермеру, який під час акції протесту в польському місті Гожичі 20 лютого розмістив на тракторі плакат зі зверненням до російського диктатора Володимира Путіна, оголосили про підозру.

Як інформує прес-служба Окружної прокуратури міста Глівіце, чоловіку загрожує три роки ув'язнення.

У повідомленні прокуратури вказується, що 20 лютого близько 15:00 працівники поліції, які забезпечували охорону загальнопольського протесту фермерів у Гожичах, затримали тракториста, який на передній частині його транспортного засобу прикріпив банер з рукописним написом "Путін, наведи порядок з Україною, Брюсселем і нашими правителями". Крім цього, на лонжероні трактора був розміщений прапор СРСР.

Поліція встановила особу тракториста, підготувала фото- й відеодокументацію. Також було складено протокол огляду й вилучено у нього плакат і прапор. За даними прокуратури, протестувальника підозрюють у пропаганді ідеології, яка закликає до застосування насильства з метою впливу на політичне або соціальне життя, демонстрації прапора, транспаранта зі змістом такої ідеології.

Йому загрожує тюремне ув'язнення терміном до трьох років. Наразі прокурор, оцінивши зібрані докази, ухвалюватиме рішення про подальші дії.

Нагадаємо, ввечері 23 лютого група українських міністрів із заступниками на чолі з прем'єр-міністром Денисом Шмигалем прибула до пункту пропуску "Краківець" на українсько-польському кордоні. Втім зустріч з польськими колегами не відбулася.

На думку першого заступника міністра аграрної політики та продовольства Тараса Висоцького, польські фермери, блокуючи кордон з Україною, висувають вимоги більш політичного характеру, які не мають відношення до спільної аграрної політики.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 24.02.2024 04:14