Фото: Х/Drapiąca Metka

"Путін, розберись з Україною і Брюсселем": польська поліція затримала фермера через скандальний плакат

Один із польських фермерів під час протестів на кордоні з Україною 20 лютого розмістив плакат з гаслом "Путін розберися з Україною, Брюсселем та нашими правителями". Його затримала місцева поліція та засудила такі гасла.

Відповідне повідомлення опублікувала польська поліція у соцмережі X.

На оприлюдненій світлині також помітно, що фермер розмістив на тракторі прапор Радянського Союзу. Польські правоохоронці швидко відреагували на скандальні дії чоловіка та затримали його.

"Боротьба зі злочинами ненависті є пріоритетом польської поліції. Кожен, хто вчиняє вчинок з ненависті до іншої людини, має зіткнутися з наслідками", — написали у соцмережі X поліціянти.

Польська поліція засудила плакат фермера, який блокував кордон з Україною

Скріншот зі сторінки польської поліції у соцмережі X

Своєю чергою міністр внутрішніх справ Польщі Марчін Кервінський у соцмережі також підтвердив, що фото скандального банера, який поширили в мережі, прибрала польська поліція. Наразі одіозному фермеру інкримінували пропаганду тоталітарного державного устрою та розпалювання ворожнечі.

Нагадаємо, на пункті пропуску "Ягодин — Дорогуськ" 11 лютого польські фермери висипали зерно з декількох українських вантажівок. Зокрема, учасники блокади зрізали пломби з вантажівок за допомогою болгарки.

Згодом посольство України в Польщі звернулося до поліції через інцидент із розсипаним зерном у польському Дорогуську, який трапився 11 лютого. За словами посла України у Польщі Василя Зварича, "такі методи протестувальників не повинні толеруватися в європейській цивілізованій країні, не кажучи вже про моральну сторону цієї провокації".

Своєю чергою міністр сільського господарства Польщі Чеслав Секерський перепросив в України за інцидент з розсипаним зерном, що стався у неділю, 11 лютого.

Водночас заступник міністра сільського господарства та розвитку села Польщі Міхал Колодзейчак заявив, що його країна має намір провести перевірки всього українського зерна на кордоні. Україна не заперечує.

Вже 20 лютого поляки перекрили залізницю біля пункту пропуску "Шегині". На відео видно, як польські фермери знову висипали українське зерно на землю. Цього разу вони розсипали збіжжя з вантажного вагона.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 21.02.2024 05:47